MENU

Stichting Street Directors

Documentaires, en multimediale maatschappelijke projecten op het snijvlak van welzijn, cultuur en kunst.

Hiermee draagt Stichting Street Directors zijn steentje bij aan de bevordering van sociale cohesie in de samenleving en creëren zij kansen voor jongeren.

De stichting leert jongeren om bruggen te bouwen naar hun omgeving. Van zichzelf naar de maatschappij, van school naar het bedrijfsleven, van talent naar realisatie, van teleurstelling naar succes of van pessimisme naar optimisme.

Jongeren krijgen de kans hun bijzondere kwaliteiten zo maximaal mogelijk te benutten en hun talenten te ontwikkelen en laten zien.  Zij worden zich bewust van hun eigen rol in de maatschappij en de kansen die hier binnen voor hun open liggen.

Stichting Street Directors ontwikkelde een veelzijdig maatschappelijk project waarbinnen jongeren met geen affiniteit in het filmvak spelenderwijs i.s.m professionals een documentaire film over hun ‘straat’cultuur maken waarbij als hoofddoel het leren de regie te nemen over hun eigen leven de hoofdrol heeft, en zij tijdens het proces sociale standaarden en normen en waarden meekrijgen zodat zij beter kunnen functioneren in de maatschappij.

Professionele mediamakers en trainers geven dit project vorm door lokale film- en educatieprojecten, waardoor jongeren actief en positief leren participeren.

Stichting Street Directors werkt ook in opdracht en ontwikkelt in samenspraak met de opdrachtgever een passend concept. Neem contact op en Street Directors gaat vrijblijvend met u in gesprek over de mogelijkheden in uw situatie: streetdirectors@lerenfilmen.nl