MENU

Perry Hordijk

Perry Hordijk is de oprichter, initiator en directeur van Stichting StreetDirectors.  Als sociaal ondernemer is Perry Hordijk verantwoordelijk voor het bedenken, initiëren en begeleiden van diverse (jongeren) media- en participatieprojecten, waaronder StreetDirectors. Uitgangspunt in zijn werk is altijd het zoeken naar verbinding en het anders denken. Integriteit is het sleutelwoord. Hij weet (hang)jongeren op de juiste manier aan te spreken en in actie te krijgen.

Naast Stichting StreetDirectors werkt Perry Hordijk als docent op zijn eigen film academy en als documentaire- en filmmaker.

Voor zijn multimediabedrijf ‘PARAVIZY’, (waar hij vooral bekend van is) creëerde hij wereldwijd meer dan 374 muziekvideo’s. Hij reisde in opdracht van gerenommeerde bedrijven en labels als o.a. Sony Music, Spinnin Records, Top Notch, Universal & Armada Music af naar meer dan 15 landen om high-end videoclips en content te maken. Hierdoor weet hij hoe hij met ieder gezelschap een werkende verbinding kan creëren en wat er nodig is om een ​​video van hoge kwaliteit te maken voor een breed scala aan klanten.

Voor zijn successen als filmmaker en het oprichten van de stichting was Perry zelf een persoon met interesses op het gebied van jongerenwerk en had hij altijd oog voor cultuur en maatschappij maatschappij.

Hij weet als geen ander de jongeren te bereiken omdat hij al zijn behaalde successen ook uit zelf gecreëerde kansen heeft te danken.

Door middel van zijn CV en de doel groep waarvoor hij jarenlang content creëerde weet hij de juiste snaar te raken bij precies dat publiek en met zijn verhaal indruk te maken op de jongeren om hun zo te enthousiasmeren zodat zij met volledige aandacht en een luisterend oor zijn wijze lessen willen bestuderen.

—–

De bedoeling van StreetDirectors is dat de jongeren een documentaire film maken over hun eigen straatcultuur, het doel is niet alleen het eindproduct zelf maar vooral het proces tijdens de weg naar het eindresultaat toe, kansen waarnemen creëren en najagen.’

‘Het woord Directors in “StreetDirectors” staat niet zozeer voor het filmvak zelf maar meer voor de regie in de hand nemen van je eigen leven’

—–

De denkwijze om te roeien met wat je hebt en altijd te focussen op het positieve heeft Perry zover gekregen als hij vandaag de dag is. Dit en zijn eigenschap om zich voor alles altijd ”een beetje” te interesseren zorgt ervoor dat hij zich ten alle tijden in dingen kan verdiepen en verder kan kijken dan zijn neus lang is. 

Deze eigenschap kan hij goed tot besef laten komen bij de jongeren zodat hun beeld over de buitenwereld altijd een nieuwe kijk krijgt.